|
Post by neilrobertsonfan on Jul 3, 2016 17:16:39 GMT 1
Elmagyarázhatjátok még ezerszer, veszekedhetünk rajta, akkor sem fogom megszokni. Remélem, hogy a Tour során bebizonyosodik, hogy könnyű nagyobb hátrányt ledolgozni, nem csak előnyt szerezni
|
|
|
Post by adammalysza on Jul 3, 2016 17:29:42 GMT 1
Csak úgy megjegyezném a csapatok szerveződését illetően, hogy lehetséges lett volna 4 darab 3 fős csapatot csinálni és használni az én ötletemet, hogy 2 legjobb eredmény számít a háromból ha egy kicsit is figyelembe lett volna véve ez az ötlet és netán szavazásra bocsájtva ez is a két másik lehetőség mellett. Most van két 3 fős csapatunk és három két fős amelyekből az egyik helyett egy-egy ember mehetett volna a két fős csapatokhoz, hogy azok is hármasok legyenek ... Igazságos módszer is lenne és meg is maradhattunk volna a bringa szabályainál és nem síugrásból átvenni dolgokat egy bicikli tippversenyhez. De akkor tegyük hozzá azt is, hogy te ezt leírtad még azelőtt, hogy elkezdtük összeírni a csapatokat. Namost felteszem, ha a többség ezt támogatta volna, akkor így szerveződtek volna össze a csapatok az új szabály pedig le lett volna szavazva. Viszont hogy nem így történt, az számomra azt mutatja, hogy a többieknél nem volt annyira nyerő ez az ötlet. (Egyébként mellékesen: Síugrásban ilyen szabály nincs, csak a tippeldében, ami viszont nem sokban különbözik ettől a tippjátéktól.)
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jul 3, 2016 17:42:24 GMT 1
Látszólag te még mindig nem érted a rendszert. Itt a 10 pont az olyan, mint máshol a 3 pont, mert úgyis fel lesz szorozva. Tehát lehet 10 pont a hátrány, de sokkal könnyebb is behozni, mert szakaszonként nagyobbak a különbségek, mert fel vannak szorozva a csapatod szorzójával. Te is matekos beállítottságú vagy.... Hagyjuk már ezt a túlmisztifikálást. Egyszerű, letisztult rendszer kell. Egyszerűen idegesít ez a rendszer, ennyi az egész... Engem is idegesít és átláthatatlan, mert utána kell számolni, hogy most az a különbség mennyi, de azt el kell fogadni, hogy igazságos. Nekem a saját ötletem kihagyásával van bajom ami sokkal jobb lett volna ennél, mert igazságos ÉS átlátható is lett volna. Találtunk egy köztes megoldás ami igazságosabbá, de átláthatatlanná teszi az eddig igazságtalan, de átlátható rendszert.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jul 3, 2016 17:44:58 GMT 1
Csak úgy megjegyezném a csapatok szerveződését illetően, hogy lehetséges lett volna 4 darab 3 fős csapatot csinálni és használni az én ötletemet, hogy 2 legjobb eredmény számít a háromból ha egy kicsit is figyelembe lett volna véve ez az ötlet és netán szavazásra bocsájtva ez is a két másik lehetőség mellett. Most van két 3 fős csapatunk és három két fős amelyekből az egyik helyett egy-egy ember mehetett volna a két fős csapatokhoz, hogy azok is hármasok legyenek ... Igazságos módszer is lenne és meg is maradhattunk volna a bringa szabályainál és nem síugrásból átvenni dolgokat egy bicikli tippversenyhez. De akkor tegyük hozzá azt is, hogy te ezt leírtad még azelőtt, hogy elkezdtük összeírni a csapatokat. Namost felteszem, ha a többség ezt támogatta volna, akkor így szerveződtek volna össze a csapatok az új szabály pedig le lett volna szavazva. Viszont hogy nem így történt, az számomra azt mutatja, hogy a többieknél nem volt annyira nyerő ez az ötlet. (Egyébként mellékesen: Síugrásban ilyen szabály nincs, csak a tippeldében, ami viszont nem sokban különbözik ettől a tippjátéktól.) Szerinted a többség akik hetente 5 percet jönnek fel elolvasták a hozzászólást? A szavazás két opciós volt és utána csak a csapatösszeírás történt meg, szóval az én lehetőségem nem volt senki elé tárva. A síugrásos példád pedig ott bukik meg, hogy síugrásban is ha úgy vesszük a csapat átlaga számít a csapatversenyben annyi különbséggel, hogy mivel egyformán nagyok a csapatok így elég összeadni a pontszámokat és nem kell leosztani a résztvevők számával, de attól még mindig az átlag számít, tehát ott helytálló nekünk is azt számolni egy ilyen módosítással mivel nálunk nem egyformán nagyok a csapatok.
|
|
|
Post by adammalysza on Jul 3, 2016 18:00:10 GMT 1
De akkor tegyük hozzá azt is, hogy te ezt leírtad még azelőtt, hogy elkezdtük összeírni a csapatokat. Namost felteszem, ha a többség ezt támogatta volna, akkor így szerveződtek volna össze a csapatok az új szabály pedig le lett volna szavazva. Viszont hogy nem így történt, az számomra azt mutatja, hogy a többieknél nem volt annyira nyerő ez az ötlet. (Egyébként mellékesen: Síugrásban ilyen szabály nincs, csak a tippeldében, ami viszont nem sokban különbözik ettől a tippjátéktól.) Szerinted a többség akik hetente 5 percet jönnek fel elolvasták a hozzászólást? A szavazás két opciós volt és utána csak a csapatösszeírás történt meg, szóval az én lehetőségem nem volt senki elé tárva. A síugrásos példád pedig ott bukik meg, hogy síugrásban is ha úgy vesszük a csapat átlaga számít a csapatversenyben annyi különbséggel, hogy mivel egyformán nagyok a csapatok így elég összeadni a pontszámokat és nem kell leosztani a résztvevők számával, de attól még mindig az átlag számít, tehát ott helytálló nekünk is azt számolni egy ilyen módosítással mivel nálunk nem egyformán nagyok a csapatok. Akit érdekel a dolog, szerintem olvashatta. Viszont mivel a te verziód a korábbi szabályt használja/használná az szerintem nem jogos, hogy ennek külön opciónak kellett volna lenni, ez inkább szervezési mint szabályalkotási kérdés. Meg én kérdeztem már korábban is tőled, hogy hogyan tartatod be az egységes létszámot, mert erre én más módot nem látok, mint hogy kívülről irányítjuk, hogy ki hova kerüljön, ami viszont az én felfogásomtól távol áll.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jul 3, 2016 18:08:44 GMT 1
Szerinted a többség akik hetente 5 percet jönnek fel elolvasták a hozzászólást? A szavazás két opciós volt és utána csak a csapatösszeírás történt meg, szóval az én lehetőségem nem volt senki elé tárva. A síugrásos példád pedig ott bukik meg, hogy síugrásban is ha úgy vesszük a csapat átlaga számít a csapatversenyben annyi különbséggel, hogy mivel egyformán nagyok a csapatok így elég összeadni a pontszámokat és nem kell leosztani a résztvevők számával, de attól még mindig az átlag számít, tehát ott helytálló nekünk is azt számolni egy ilyen módosítással mivel nálunk nem egyformán nagyok a csapatok. Akit érdekel a dolog, szerintem olvashatta. Viszont mivel a te verziód a korábbi szabályt használja/használná az szerintem nem jogos, hogy ennek külön opciónak kellett volna lenni, ez inkább szervezési mint szabályalkotási kérdés. Meg én kérdeztem már korábban is tőled, hogy hogyan tartatod be az egységes létszámot, mert erre én más módot nem látok, mint hogy kívülről irányítjuk, hogy ki hova kerüljön, ami viszont az én felfogásomtól távol áll. Ha szépen ki lett volna írva, hogy próbáljatok 3 fős csapatokba rendeződni sikerült volna, de így senkinek nem volt érdeke. Tökéletes rendszer nincs, abban szerintem egyetérthetünk, de a mostaniban ránézel a táblázatra és mit látsz? Van 3 pont hátrányod és az mit is jelent, mennyivel kell megverd az ellenfelet? Hát először is nézzük meg hány fős az ellenfél és akkor számoljunk ki egy függvényt, hogy aszerint hány pontot szerez az ellenfél te mennyivel kell többet szerezz, mert nem egy konstans hanem egy lineáris függvény. Ez minden csak nem magától értetődő. Engem ez zavar, hogy ha ránézek a táblázatra az semmit nem mond nekem a helyezésen kívül. Elveszik minden taktikai lehetőség, hogy hogyan hozzunk be egy hátrányt vagy hogyan tartsunk meg egy előnyt. Eddig számomra ez volt érdekes a csapatversenyben, hogy a versenyek vége fele lehetett taktikázni és figyelni az ellenfél tippjeit is. Most csak szárazan tippelünk, lesz belőle egy pontszám és annyi.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jul 3, 2016 18:12:34 GMT 1
Válaszolj nekem 3 kérdésre lássuk meg tudsz-e győzni és ha nem hagyjuk a témát, mert már elegem van belőle: - egyetértünk abban, hogy egy igazságos ÉS átlátható rendszer lenne a célunk? - egyetértünk abban, hogy ez a mostani nem átlátható abból a szempontból, hogy a táblázat nem mondja meg neked, hogy mennyivel kell jobb legyél az ellenfélnél, hogy behozz egy lemaradást vagy mennyit engedhetsz meg magadnak, hogy ne veszítsd el az előnyöd? - egyetértünk abban, hogy az én rendszerem amellett, hogy igazságos lenne átláthatóvá is tenné a dolgokat? Igen, itt nem lesz tökéletes és nem lesz minden csapat 3 tagú, de még mindig jobb, mint egy ilyen átláthatatlan rendszer, mert többnyire igazságos és teljesen átlátható lenne.
|
|
|
Post by Lindi on Jul 3, 2016 18:19:06 GMT 1
Na, akkor én is kérdeznék! Ki jönne szombaton arra a találkozóra, amiről írtam?
|
|
|
Post by Lindi on Jul 3, 2016 18:20:29 GMT 1
3. szakasz:
1. Kittel 2. Greipel 3. Cavendish 4. Kristoff 5. Coquard
|
|
|
Post by adammalysza on Jul 3, 2016 18:20:32 GMT 1
Akit érdekel a dolog, szerintem olvashatta. Viszont mivel a te verziód a korábbi szabályt használja/használná az szerintem nem jogos, hogy ennek külön opciónak kellett volna lenni, ez inkább szervezési mint szabályalkotási kérdés. Meg én kérdeztem már korábban is tőled, hogy hogyan tartatod be az egységes létszámot, mert erre én más módot nem látok, mint hogy kívülről irányítjuk, hogy ki hova kerüljön, ami viszont az én felfogásomtól távol áll. Ha szépen ki lett volna írva, hogy próbáljatok 3 fős csapatokba rendeződni sikerült volna, de így senkinek nem volt érdeke. Tökéletes rendszer nincs, abban szerintem egyetérthetünk, de a mostaniban ránézel a táblázatra és mit látsz? Van 3 pont hátrányod és az mit is jelent, mennyivel kell megverd az ellenfelet? Hát először is nézzük meg hány fős az ellenfél és akkor számoljunk ki egy függvényt, hogy aszerint hány pontot szerez az ellenfél te mennyivel kell többet szerezz, mert nem egy konstans hanem egy lineáris függvény. Ez minden csak nem magától értetődő. Engem ez zavar, hogy ha ránézek a táblázatra az semmit nem mond nekem a helyezésen kívül. Elveszik minden taktikai lehetőség, hogy hogyan hozzunk be egy hátrányt vagy hogyan tartsunk meg egy előnyt. Eddig számomra ez volt érdekes a csapatversenyben, hogy a versenyek vége fele lehetett taktikázni és figyelni az ellenfél tippjeit is. Most csak szárazan tippelünk, lesz belőle egy pontszám és annyi. " Van 3 pont hátrányod és az mit is jelent, mennyivel kell megverd az ellenfelet?" Mégis mennyivel kéne, legalább 3 ponttal. (ami amúgy azt jeleni, hogy átlagban legalább 0.5 ponttal kell jobbnak lenni). Egyébként én nem aggódom a taktikázás miatt sem, igaz, hogy a keretek változtak, de szerintem 21 szakasz alatt bele fog jönni mindenki, és ha olyan lesz az állás a végén, akkor ugyanúgy izgalmas lesz a párizsi befutó.
|
|
|
Post by adammalysza on Jul 3, 2016 18:25:36 GMT 1
Válaszolj nekem 3 kérdésre lássuk meg tudsz-e győzni és ha nem hagyjuk a témát, mert már elegem van belőle: - egyetértünk abban, hogy egy igazságos ÉS átlátható rendszer lenne a célunk? - egyetértünk abban, hogy ez a mostani nem átlátható abból a szempontból, hogy a táblázat nem mondja meg neked, hogy mennyivel kell jobb legyél az ellenfélnél, hogy behozz egy lemaradást vagy mennyit engedhetsz meg magadnak, hogy ne veszítsd el az előnyöd? - egyetértünk abban, hogy az én rendszerem amellett, hogy igazságos lenne átláthatóvá is tenné a dolgokat? Igen, itt nem lesz tökéletes és nem lesz minden csapat 3 tagú, de még mindig jobb, mint egy ilyen átláthatatlan rendszer, mert többnyire igazságos és teljesen átlátható lenne. 1. Igen. 2. Nem, mert ez továbbra is kiszámítható. A képlet adott, de leegyszerűsítve a tippek átlagában 1 pont különbség ér 6 pontot a csapatversenyben. Ha ismered, hogy hány fős az ellenfél a csapata ezt konkrét pontokra is válthatod. 3. Igazságos és átlátható lenne, viszont elvaszne a csapatok szabadon való megszervezésének (szerintem szintén fontos) lehetősége.
|
|
|
Post by adammalysza on Jul 3, 2016 18:27:37 GMT 1
Na, akkor én is kérdeznék! Ki jönne szombaton arra a találkozóra, amiről írtam? Hát, sajnos azt a társaságot én igazán nem ismerem...
|
|
|
Post by neilrobertsonfan on Jul 3, 2016 18:33:02 GMT 1
Válaszolj nekem 3 kérdésre lássuk meg tudsz-e győzni és ha nem hagyjuk a témát, mert már elegem van belőle: - egyetértünk abban, hogy egy igazságos ÉS átlátható rendszer lenne a célunk? - egyetértünk abban, hogy ez a mostani nem átlátható abból a szempontból, hogy a táblázat nem mondja meg neked, hogy mennyivel kell jobb legyél az ellenfélnél, hogy behozz egy lemaradást vagy mennyit engedhetsz meg magadnak, hogy ne veszítsd el az előnyöd? - egyetértünk abban, hogy az én rendszerem amellett, hogy igazságos lenne átláthatóvá is tenné a dolgokat? Igen, itt nem lesz tökéletes és nem lesz minden csapat 3 tagú, de még mindig jobb, mint egy ilyen átláthatatlan rendszer, mert többnyire igazságos és teljesen átlátható lenne. 1. Igen. 2. Nem, mert ez továbbra is kiszámítható. A képlet adott, de leegyszerűsítve a tippek átlagában 1 pont különbség ér 6 pontot a csapatversenyben. Ha ismered, hogy hány fős az ellenfél a csapata ezt konkrét pontokra is válthatod. 3. Igazságos és átlátható lenne, viszont elvaszne a csapatok szabadon való megszervezésének (szerintem szintén fontos) lehetősége. Reakció: 2. Ne kelljen már rögtön képlethez nyúlnom!!! Mi ez, valami házi feladat?
|
|
|
Post by Lindi on Jul 3, 2016 18:39:30 GMT 1
Na, akkor én is kérdeznék! Ki jönne szombaton arra a találkozóra, amiről írtam? Hát, sajnos azt a társaságot én igazán nem ismerem... Az nem baj! Én sem ismerem őket! A Podcastben is elhangzott, hogy lesz találkozó. Egyébként, biztos van közöttük jó pár, aki ES fórumra is írogatott!
|
|
olilone
Kezdő
shut up legs
|
Post by olilone on Jul 3, 2016 19:20:05 GMT 1
3. szakasz:- Greipel
- Kittel
- Coquard
- Cavendish
- Sagan