|
Post by neilrobertsonfan on Jun 28, 2016 5:50:55 GMT 1
Nekem amellett, hogy nem tetszik, hogy síugrás szabályt hozunk be a bringába az sem tetszik, hogy konstans szorzók vannak amikor a pontszámok nem konstansak. Tegyük fel egy nehezen megtippelhető szakaszon mi szerzünk 3 pontot, 3x2 = 6, ők pedig csak kettőt 2x3 = 6. Ugyan ott vagyunk. Utána pedig jön a párizsi sprintbefutó ahol mindenki legalább 4 nevet eltalál és csak a telik döntik el a pontszámokat. Ott mi szerzünk 6 pontot, 6x2=12, ők pedig 8-at, mert annyival több a telijük, 8x3=24. Kétszer annyi pontot kaptak, mert azon a szakaszon voltak jobbak amelyiken nagyobb pontszámokat lehetett szerezni így meg a szorzók őket segítették. Fordított esetben is ők járnának jól, mert lenne 2x2 = 4 vs. 3x3 = 9 az első szakaszon és 8x2=16 vs. 6x3 = 18, ergo hiába tippeltünk egyik szakaszon jobban, mint ők és a másikon nem, mindkettőn ők kapnának több pontot. Konstans szorzókkal nem kiegyenlítenéd a versenyt, hanem a kisebb csapatok számára tennéd előnyösebbé. Ha már mindenképp igazságos versenyt akarsz, akkor átlagot számolj, de ezek a szorzók nagyon idétlenek szerintem. Na ez után a komment után most már biztos vagyok benne, hogy itt valami félreértés van, merthogy itt éppen hogy átlagszámítás történik. Nézzünk még egy példát, hogy működne ez: 1. csapat A játékos - 2 pont B játékos - 3 pont C játékos - 4 pont Összesen: 9 pont (átlag 3) Szorzó: 2 A pontszám így 2x9 = 18 pont 2. csapat D játékos 3 pont E játékos 4 pont Összesen: 7 pont (átlag 3.5) Szorzó: 3 A pontszám így 3x7=21 pont Aztán mondjuk ugyanazen csapatok egy másik szakaszon: 1. csapat A játékos - 5 pont B játékos - 5 pont C játékos - 4 pont Összesen: 14 pont (átlag 4.667 - persze ez igazából végtelen tizedestört...) Szorzó: 2 A pontszám így 2x14 = 28 pont 2. csapat D játékos 4 pont E játékos 5 pont Összesen: 9 pont (átlag 4.5) Szorzó: 3 A pontszám így 3x9=27 pont Vagyis mindig a jobb átlagú csapaté a magasabb pontszám. Gyakorlatilag nézhetnénk simán az átlagot is, teljesen egyenértékű lenne, mégis, miután általában nem szerencsés végtelen tizedesjeggyel számolni (1/3, 2/3...) lettek kitalálva a szorzók. De mondom még egyszer, ez gyakorlatilag átlagszámítás. Elég érdekes szisztéma ez, lehet, hogy kiegyenlíti a versenyt, de az első esetben eltörli a valódi előnyt a háromfős csapat esetében. Több pontot szerzünk valójában, de mi járunk rosszabbul, REMEK! Ez az egész, tényleg csak azért van, hogy a kétfős csapatok esélye nagyobb legyen nyerni, eddig is jó volt a rendszer, úgy, ahogy. A jó formában lévő csapatok tagjai húzták a csapatverseny csapatuk felé. Ha azt akarod Sanyi, akkor kilépek a csapatból és nem kell módosítgatni a szabályt. De nem cirkuszolok tovább, nem tetszik a változtatás, majd a versenyen meglátjuk, mi sül ki belőle.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 28, 2016 7:35:08 GMT 1
Jaj jó, igazad van. Nem tudom miért felejtettem ki beleszámolni a csapatok tagjainak számát és az mekkora átlagot produkál. Ez így már oké részemről is, viszont az az érvem fennáll továbbra is, hogy ha bringa akkor bringa szabályokat alkalmazzunk, csináljunk 3 fős csapatokat és a legjobb 2 számítson.
|
|
|
Post by adammalysza on Jun 28, 2016 12:00:21 GMT 1
Jaj jó, igazad van. Nem tudom miért felejtettem ki beleszámolni a csapatok tagjainak számát és az mekkora átlagot produkál. Ez így már oké részemről is, viszont az az érvem fennáll továbbra is, hogy ha bringa akkor bringa szabályokat alkalmazzunk, csináljunk 3 fős csapatokat és a legjobb 2 számítson. Ezt az érvet, mint mondta el is tudom fogadni, úgyhogy részemről a dolog lezárásaként berakom még 1x a szavazás linkjét, péntek délig lehet szavazni: Szavazás link: doodle.com/poll/ivbcqhz9gux23nb3A síugrós szabály: Csapatversenyek pontozása: A csapat pontszáma a csapattagok eredményének összege és egy létszámtól függő szorzótényező szorzataként adódik, ennek értéke 2 fős csapat esetén (3), 3 fős csapat esetén (2), 4 fős csapat esetén (1,5), 5 fős csapat esetén (1,2). A csapatok pedig eddig: Team Sky: Neil Robertson fan, rafanadal, bendzsi98 Direct Energie: sm. kiscsávó, erik1013 Movistar: adammalysza, flzoli
|
|
|
Post by s.z.r. on Jun 29, 2016 16:15:43 GMT 1
Jaj jó, igazad van. Nem tudom miért felejtettem ki beleszámolni a csapatok tagjainak számát és az mekkora átlagot produkál. Ez így már oké részemről is, viszont az az érvem fennáll továbbra is, hogy ha bringa akkor bringa szabályokat alkalmazzunk, csináljunk 3 fős csapatokat és a legjobb 2 számítson. Ezt az érvet, mint mondta el is tudom fogadni, úgyhogy részemről a dolog lezárásaként berakom még 1x a szavazás linkjét, péntek délig lehet szavazni: Szavazás link: doodle.com/poll/ivbcqhz9gux23nb3A síugrós szabály: Csapatversenyek pontozása: A csapat pontszáma a csapattagok eredményének összege és egy létszámtól függő szorzótényező szorzataként adódik, ennek értéke 2 fős csapat esetén (3), 3 fős csapat esetén (2), 4 fős csapat esetén (1,5), 5 fős csapat esetén (1,2). A csapatok pedig eddig: Team Sky: Neil Robertson fan, rafanadal, bendzsi98 Direct Energie: sm. kiscsávó, erik1013 Movistar: adammalysza, flzoli Tinkoff:s.z.r.
|
|
|
Post by flzoli on Jun 29, 2016 19:43:26 GMT 1
Olyan nincs, hogy anti Sky, csak poén volt Zoli részéről. Valamelyik nem kihúzotthoz kellene csatlakozzál. Ezek szerint igény volna rá.... Brexit, Izland, Tour, az angolok 3 Mohácsa, pont jó hogy hárman vagytok, így szétoszthatjátok majd magatok között a világfájdalmat
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 29, 2016 21:05:02 GMT 1
Olyan nincs, hogy anti Sky, csak poén volt Zoli részéről. Valamelyik nem kihúzotthoz kellene csatlakozzál. Ezek szerint igény volna rá.... Brexit, Izland, Tour, az angolok 3 Mohácsa, pont jó hogy hárman vagytok, így szétoszthatjátok majd magatok között a világfájdalmat Én vállalom a Brexitet, se fociban, se bringában nem szeretem az angolokat. Brexitről és hogy szerintem mekkora marhaság viszont tudnék reggelig beszélni.
|
|
|
Post by adammalysza on Jun 30, 2016 14:19:46 GMT 1
Egy kérés így előzetesen:
"az előzetes tippek lehetőleg egységesen ebben a sorrendben érkezzenek: Összetett, Pontverseny, Hegyi összetett, Fiatalok versenye, Csapatverseny"
este egyébként csapatbemutató.
|
|
olilone
Kezdő
shut up legs
|
Post by olilone on Jun 30, 2016 21:24:01 GMT 1
Ezt az érvet, mint mondta el is tudom fogadni, úgyhogy részemről a dolog lezárásaként berakom még 1x a szavazás linkjét, péntek délig lehet szavazni: A csapatok pedig eddig: Team Sky: Neil Robertson fan, rafanadal, bendzsi98 Direct Energie: sm. kiscsávó, erik1013 Movistar: adammalysza, flzoli Tinkoff:s.z.r., olilone
|
|
|
Post by Lindi on Jul 1, 2016 7:06:35 GMT 1
CSC? Csatlakozik hozzám valaki? Ha nem, akkor beszállnék a Tinkoffba
|
|
|
Post by both5 on Jul 1, 2016 8:07:03 GMT 1
CSC? Csatlakozik hozzám valaki? Ha nem, akkor beszállnék a Tinkoffba Jövök én
|
|
|
Post by neilrobertsonfan on Jul 1, 2016 9:28:58 GMT 1
CSC? Csatlakozik hozzám valaki? Ha nem, akkor beszállnék a Tinkoffba Jövök én Nincs bajom azzal, hogy külön csapatot alapítotok, de azért nem arra kellene törekedni, hogy háromfős csapatokba rendeződjünk? Ésszerűbb lenne... Rosszul érzem magam amiatt, hogy a Skyban hárman vagyunk, és a többi csapatban csak ketten, de a Sky-t nem hagyom el.
|
|
|
Post by adammalysza on Jul 1, 2016 15:31:53 GMT 1
Mivel 6-an voltunk mellette és csak 2-en ellene, a csapatverseny az új szabály szerint megy majd.
|
|
|
Post by neilrobertsonfan on Jul 1, 2016 15:45:06 GMT 1
Mivel 6-an voltunk mellette és csak 2-en ellene, a csapatverseny az új szabály szerint megy majd. Érdekes lesz, meglátjuk, hogy hogyan befolyásolja a csapatversenyt.
|
|
|
Post by s.z.r. on Jul 1, 2016 17:57:43 GMT 1
CSC? Csatlakozik hozzám valaki? Ha nem, akkor beszállnék a Tinkoffba beszálhatsz persze...nagyon kell a rutin a csapatnak erre a Tour-ra
|
|
|
Post by Lindi on Jul 1, 2016 18:18:08 GMT 1
Ha nem gond, és both5 beszáll mellém, akkor CSC a csapatunk neve. s.z.r. csatlakozol?
|
|