|
Post by sm. kiscsávó on Sept 9, 2016 20:19:51 GMT 1
Számolgattam egy kicsit, és arra jöttem rá, hogy nélkülem egész jó csapat lenne ez a Direct Energie
|
|
|
Post by adammalysza on Sept 9, 2016 20:30:48 GMT 1
Számolgattam egy kicsit, és arra jöttem rá, hogy nélkülem egész jó csapat lenne ez a Direct Energie Csak úgy nem állna meg a lábán.
|
|
|
Post by neilrobertsonfan on Sept 9, 2016 20:32:54 GMT 1
Tippmester úr! Az miért fair dolog, hogyha az egyik csapat ugyanolyan szorzót kap akkor is, hogyha az egyik csapattag elfelejtett tippelni és ezért 0 pontot szerzett, de a másik 6-ot zsebelt be, és ezért ugyanúgy 3x szorzót kapott? A csapatverseny fogalma legalább 2 embernél kezdődik, ezért 2 ember eredménye kellene is, hogy számítson, csakhogy jelen esetben nem volt tippelés, amely kihagyást szerintem büntetni kellene.
|
|
|
Post by erik1013 on Sept 9, 2016 20:42:13 GMT 1
20. szakasz:
1. K. Elissonde 2. R. Gesink 3. S. Pardilla 4. C. Froome 5. N. Quintana
|
|
|
Post by adammalysza on Sept 9, 2016 20:42:22 GMT 1
Tippmester úr! Az miért fair dolog, hogyha az egyik csapat ugyanolyan szorzót kap akkor is, hogyha az egyik csapattag elfelejtett tippelni és ezért 0 pontot szerzett, de a másik 6-ot zsebelt be, és ezért ugyanúgy 3x szorzót kapott? A csapatverseny fogalma legalább 2 embernél kezdődik, ezért 2 ember eredménye kellene is, hogy számítson, csakhogy jelen esetben nem volt tippelés, amely kihagyást szerintem büntetni kellene. Nem értem a felvetést, az nem elég büntetés, hogy csak 1 ember pontszáma számít, de úgy számolunk mintha pl. ma Zolival ketten szerezhettünk volna pontot?
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Sept 9, 2016 20:46:32 GMT 1
20: 1) Froome 2) Quintana 3) Contador 4) Gesink 5) Chaves
|
|
|
Post by neilrobertsonfan on Sept 9, 2016 21:00:19 GMT 1
Tippmester úr! Az miért fair dolog, hogyha az egyik csapat ugyanolyan szorzót kap akkor is, hogyha az egyik csapattag elfelejtett tippelni és ezért 0 pontot szerzett, de a másik 6-ot zsebelt be, és ezért ugyanúgy 3x szorzót kapott? A csapatverseny fogalma legalább 2 embernél kezdődik, ezért 2 ember eredménye kellene is, hogy számítson, csakhogy jelen esetben nem volt tippelés, amely kihagyást szerintem büntetni kellene. Nem értem a felvetést, az nem elég büntetés, hogy csak 1 ember pontszáma számít, de úgy számolunk mintha pl. ma Zolival ketten szerezhettünk volna pontot? Ha nincs meg a csapatlétszám a tippeléskor, akkor ne járjatok már ugyanolyan jól, mint mi... Egyébként pedig a CSC háromemberes csapatként, ma 3x-os szorzót kapott, amikor csak ketten tippeltek. Ez nem furcsa? A te csapatod mintáját követve nekik szintén 2x-es szorzó járna, mint nekünk, akik hárman vagyunk.
|
|
|
Post by adammalysza on Sept 9, 2016 21:04:43 GMT 1
Nem értem a felvetést, az nem elég büntetés, hogy csak 1 ember pontszáma számít, de úgy számolunk mintha pl. ma Zolival ketten szerezhettünk volna pontot? Ha nincs meg a csapatlétszám a tippeléskor, akkor ne járjatok már ugyanolyan jól, mint mi... Nem jártunk jól, több pontot szereztetek. Szerintem a szabály fair, mert ha valamelyik csapatnál 2 alá esik a létszám, akkor sem jár magasabb szorzó mint 3-szoros, viszont legalább 1 potenciális pontszerzési lehetőség mindenképpen kiesett. Mert pl. ha Zoli tippel, akkor mondjuk 3 pontot nagy valószínűséggel legalább szerez, akkor ugye (6+3)x3=27 pontunk lenne, ehhez képest nézd azt, hogy most 18-at szereztünk 6+0-val.
|
|
|
Post by neilrobertsonfan on Sept 9, 2016 21:07:44 GMT 1
Ha nincs meg a csapatlétszám a tippeléskor, akkor ne járjatok már ugyanolyan jól, mint mi... Nem jártunk jól, több pontot szereztetek. Szerintem a szabály fair, mert ha valamelyik csapatnál 2 alá esik a létszám, akkor sem jár magasabb szorzó mint 3-szoros, viszont legalább 1 potenciális pontszerzési lehetőség mindenképpen kiesett. Mert pl. ha Zoli tippel, akkor mondjuk 3 pontot nagy valószínűséggel legalább szerez, akkor ugye (6+3)x3=27 pontunk lenne, ehhez képest nézd azt, hogy most 18-at szereztünk 6+0-val. 4 ponttal több ebben a fajta "számolásban" nem nagy előny, ezt te is tudod, szinte egál.
|
|
|
Post by adammalysza on Sept 9, 2016 21:11:36 GMT 1
Nem jártunk jól, több pontot szereztetek. Szerintem a szabály fair, mert ha valamelyik csapatnál 2 alá esik a létszám, akkor sem jár magasabb szorzó mint 3-szoros, viszont legalább 1 potenciális pontszerzési lehetőség mindenképpen kiesett. Mert pl. ha Zoli tippel, akkor mondjuk 3 pontot nagy valószínűséggel legalább szerez, akkor ugye (6+3)x3=27 pontunk lenne, ehhez képest nézd azt, hogy most 18-at szereztünk 6+0-val. 4 ponttal több ebben a fajta "számolásban" nem nagy előny, ezt te is tudod, szinte egál. Na jó, de mondjuk meg is nyertem egyéniben a szakaszt, nálatok meg elég nagy volt a szórás (5,4,2). Szerintem ha egy csapatnál 1 ember is szerez annyi pontot, hogy az versenyképes legyen, akkor azért nem a rendszer a hibás.
|
|
|
Post by neilrobertsonfan on Sept 9, 2016 21:12:19 GMT 1
Egyébként pedig a CSC háromemberes csapatként, ma 3x-os szorzót kapott, amikor csak ketten tippeltek. Ez nem furcsa? A te csapatod mintáját követve nekik szintén 2x-es szorzó járna, mint nekünk, akik hárman vagyunk.
|
|
|
Post by neilrobertsonfan on Sept 9, 2016 21:15:26 GMT 1
Én továbbra is tartom, bármit mondasz, hogy a korábbi, jól megszokott rendszerű számolás jobb volt. Sokkal jobban elfogadtam, ha valaki jobb volt a csapatunknál.
|
|
|
Post by adammalysza on Sept 9, 2016 21:15:48 GMT 1
Egyébként pedig a CSC háromemberes csapatként, ma 3x-os szorzót kapott, amikor csak ketten tippeltek. Ez nem furcsa? A te csapatod mintáját követve nekik szintén 2x-es szorzó járna, mint nekünk, akik hárman vagyunk. Ha ketten tippelnek, akkor jogos is, nem? Hiszen végső soron 2 embernek volt esélye ma náluk a pontszerzésre, a lényeg pedig alapvetően ez lenne ebben a rendszerben.
|
|
|
Post by neilrobertsonfan on Sept 9, 2016 21:18:53 GMT 1
Elismerem, hogy van előnye is a rendszernek. A hátránya, hogy nem fogom soha elfogadni teljesen.
|
|
|
Post by adammalysza on Sept 9, 2016 21:20:55 GMT 1
Én továbbra is tartom, bármit mondasz, hogy a korábbi, jól megszokott rendszerű számolás jobb volt. Sokkal jobban elfogadtam, ha valaki jobb volt a csapatunknál. Sok kedvem most nincs ezen megint vitatkozni (úgyis van most más szívfájdalmam is), de a mostani rendszer létjogosultságát, korrektebb mivoltát egyszer már alátámasztottam néhány számadattal, én meg ehhez ragaszkodom.
|
|