|
Síugrás
Dec 17, 2015 14:39:10 GMT 1
Post by !Birkuc Nagymester on Dec 17, 2015 14:39:10 GMT 1
|
|
|
Síugrás
Dec 19, 2015 16:00:24 GMT 1
Post by Žaneta on Dec 19, 2015 16:00:24 GMT 1
Volt már ilyen a síugrás történetében, hogy egy testvérpár állhatott fel a dobogóra?
|
|
pepe
Kezdő
|
Post by pepe on Dec 20, 2015 0:54:27 GMT 1
Volt már ilyen a síugrás történetében, hogy egy testvérpár állhatott fel a dobogóra? Hát az északi összetettben azt hiszem egyszer Akito és Yoshito Watabe is dobogós volt, az ugye 50% síugrás Kíváncsiságból én is rákerestem, és találtam egy norvég családot, ahol három testvér is ugrott. Sigmund Ruud 1928-ban olimpiai ezüstérmes volt, négy évvel később Birger Ruud nyerni tudott, majd 1938-ban a harmadik tesó Asbjørn Ruud világbajnoki címet szerzett. Na most miután ők elég sokáig röpködtek elképzelhető, hogy egyszerre is voltak dobogón, de ezt nem tudom. A vb dobogó pl. fellelhető, de ott 1929 és 1939 között a kilenc VB-n (kettő évben nem volt) hétszer is érmesek voltak, mind a hárman nyertek is, de egyszerre ott soha nem voltak a TOP3-ban. Vegyes csapatversenyben nyertek még VB-t a japánok, és ha jól emlékszem Itoék tesók.
|
|
|
Síugrás
Dec 20, 2015 13:49:40 GMT 1
Post by Žaneta on Dec 20, 2015 13:49:40 GMT 1
Volt már ilyen a síugrás történetében, hogy egy testvérpár állhatott fel a dobogóra? Hát az északi összetettben azt hiszem egyszer Akito és Yoshito Watabe is dobogós volt, az ugye 50% síugrás Kíváncsiságból én is rákerestem, és találtam egy norvég családot, ahol három testvér is ugrott. Sigmund Ruud 1928-ban olimpiai ezüstérmes volt, négy évvel később Birger Ruud nyerni tudott, majd 1938-ban a harmadik tesó Asbjørn Ruud világbajnoki címet szerzett. Na most miután ők elég sokáig röpködtek elképzelhető, hogy egyszerre is voltak dobogón, de ezt nem tudom. A vb dobogó pl. fellelhető, de ott 1929 és 1939 között a kilenc VB-n (kettő évben nem volt) hétszer is érmesek voltak, mind a hárman nyertek is, de egyszerre ott soha nem voltak a TOP3-ban. Vegyes csapatversenyben nyertek még VB-t a japánok, és ha jól emlékszem Itoék tesók. Hű, köszi a sok infót! Én egyébként úgy tudom, hogy Itóék nem testvérek...
|
|
|
Síugrás
Dec 23, 2015 16:11:25 GMT 1
Post by Laima on Dec 23, 2015 16:11:25 GMT 1
Na, teszünk a Mikulás négysánc győzelmére?
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Síugrás
Dec 24, 2015 23:08:13 GMT 1
Post by Deleted on Dec 24, 2015 23:08:13 GMT 1
Anderer?
|
|
|
Síugrás
Dec 25, 2015 18:35:31 GMT 1
Post by Žaneta on Dec 25, 2015 18:35:31 GMT 1
Hát, más is megnyerheti, legalábbis tippelni lehet rá...
|
|
|
Síugrás
Dec 26, 2015 13:28:12 GMT 1
Post by adammalysza on Dec 26, 2015 13:28:12 GMT 1
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Síugrás
Dec 26, 2015 14:53:59 GMT 1
Post by Deleted on Dec 26, 2015 14:53:59 GMT 1
Nem nagyon szoktam olvasni ezt a blogot, konkrétan idén első alkalom, hogy rákattintok, de egy valami egyből szemet szúrt: használj sorkizárást és ne baloldali tájolást amikor tájolod a szöveget, mert így siralmasan néz ki. (No offense, csak jó tanács, így egy ismeretlen első ránézésre amatőrnek fogja tartani a blogot, akármennyire is értetek hozzá. Nagyon fontos az első benyomás nézettség beszerzése érdekében, márpedig az első benyomást a design és a szöveg elhelyezése adja és nem a tartalom.) Továbbá mielőtt feltöltenéd az írást egy helyesírás ellenőrzőt futtass le rajta wordben vagy valamiben, mert az segít elkerülni az ilyen nem létező szavakat, mint például "muatta".
|
|
|
Síugrás
Dec 26, 2015 15:16:18 GMT 1
Post by adammalysza on Dec 26, 2015 15:16:18 GMT 1
Nem nagyon szoktam olvasni ezt a blogot, konkrétan idén első alkalom, hogy rákattintok, de egy valami egyből szemet szúrt: használj sorkizárást és ne baloldali tájolást amikor tájolod a szöveget, mert így siralmasan néz ki. (No offense, csak jó tanács, így egy ismeretlen első ránézésre amatőrnek fogja tartani a blogot, akármennyire is értetek hozzá. Nagyon fontos az első benyomás nézettség beszerzése érdekében, márpedig az első benyomást a design és a szöveg elhelyezése adja és nem a tartalom.) Továbbá mielőtt feltöltenéd az írást egy helyesírás ellenőrzőt futtass le rajta wordben vagy valamiben, mert az segít elkerülni az ilyen nem létező szavakat, mint például "muatta". A sorkizárásban tök igazad van, engem is bosszant, de ez sajnos a blog szerkesztőfelületén múlik,amiből hiányzik ez az opció (jó tudom html-ben be lelehetne állítani, de annyi energia a világon nincs, ami ahhoz kéne, hogy ezt az összes poszt összes bekezdésében megcsináljam.) És le van futtatva Wordben, de ha csináltál már hasonlót, akkor tudhatod, hogy k*rva nehéz akár csak egyoldalnyi szöveget elgépelés nélkül megírni még helyesírás ellenőrzővel is (ti. nem csak azt húzza alá pirossal, ami rossz, hanem a számra ismeretlen szavakat is pl. személyneveket, helységneveket, vagy olyan síugró szakkifejezéseket amik nincsenek benne). Amúgy amatőr blog... ( = szabadidőnkben írjuk, és nem kapunk érte pénzt)
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Síugrás
Dec 26, 2015 15:24:48 GMT 1
Post by Deleted on Dec 26, 2015 15:24:48 GMT 1
Nem nagyon szoktam olvasni ezt a blogot, konkrétan idén első alkalom, hogy rákattintok, de egy valami egyből szemet szúrt: használj sorkizárást és ne baloldali tájolást amikor tájolod a szöveget, mert így siralmasan néz ki. (No offense, csak jó tanács, így egy ismeretlen első ránézésre amatőrnek fogja tartani a blogot, akármennyire is értetek hozzá. Nagyon fontos az első benyomás nézettség beszerzése érdekében, márpedig az első benyomást a design és a szöveg elhelyezése adja és nem a tartalom.) Továbbá mielőtt feltöltenéd az írást egy helyesírás ellenőrzőt futtass le rajta wordben vagy valamiben, mert az segít elkerülni az ilyen nem létező szavakat, mint például "muatta". A sorkizárásban tök igazad van, engem is bosszant, de ez sajnos a blog szerkesztőfelületén múlik,amiből hiányzik ez az opció (jó tudom html-ben be lelehetne állítani, de annyi energia a világon nincs, ami ahhoz kéne, hogy ezt az összes poszt összes bekezdésében megcsináljam.) És le van futtatva Wordben, de ha csináltál már hasonlót, akkor tudhatod, hogy k*rva nehéz akár csak egyoldalnyi szöveget elgépelés nélkül megírni még helyesírás ellenőrzővel is (ti. nem csak azt húzza alá pirossal, ami rossz, hanem a számra ismeretlen szavakat is pl. személyneveket, helységneveket, vagy olyan síugró szakkifejezéseket amik nincsenek benne). Amúgy amatőr blog... ( = szabadidőnkben írjuk, és nem kapunk érte pénzt) Persze, ezekkel tisztában vagyok és csak segíteni akartam. A helyesírási problémát meg lehet oldani úgy, hogy a versenyzők nevét felveszed a szótárba és a mondatot próbálod úgy megfogalmazni, hogy a név ne legyen ragozva. Akkor pedig tényleg többnyire csak az elírásokat világítja meg. Értem én, hogy amatőr, de elég magas színvonalú. Ha pedig ezeket sikerülne megoldani, akkor egész komoly nézettséget összehozhatna, mert jó írások vannak rajta így ahogy átfutottam most.
|
|
|
Síugrás
Dec 26, 2015 15:56:32 GMT 1
Post by adammalysza on Dec 26, 2015 15:56:32 GMT 1
A sorkizárásban tök igazad van, engem is bosszant, de ez sajnos a blog szerkesztőfelületén múlik,amiből hiányzik ez az opció (jó tudom html-ben be lelehetne állítani, de annyi energia a világon nincs, ami ahhoz kéne, hogy ezt az összes poszt összes bekezdésében megcsináljam.) És le van futtatva Wordben, de ha csináltál már hasonlót, akkor tudhatod, hogy k*rva nehéz akár csak egyoldalnyi szöveget elgépelés nélkül megírni még helyesírás ellenőrzővel is (ti. nem csak azt húzza alá pirossal, ami rossz, hanem a számra ismeretlen szavakat is pl. személyneveket, helységneveket, vagy olyan síugró szakkifejezéseket amik nincsenek benne). Amúgy amatőr blog... ( = szabadidőnkben írjuk, és nem kapunk érte pénzt) Persze, ezekkel tisztában vagyok és csak segíteni akartam. A helyesírási problémát meg lehet oldani úgy, hogy a versenyzők nevét felveszed a szótárba és a mondatot próbálod úgy megfogalmazni, hogy a név ne legyen ragozva. Akkor pedig tényleg többnyire csak az elírásokat világítja meg. Értem én, hogy amatőr, de elég magas színvonalú. Ha pedig ezeket sikerülne megoldani, akkor egész komoly nézettséget összehozhatna, mert jó írások vannak rajta így ahogy átfutottam most. Jó hát nem is azért mondtam, csak azért ez nem annyira egyszerű, mint az külső személőként tűnhet, mert miután nem saját oldalt csináltunk, hanem egy kész felületet használunk, így pont a designba nagyon nehéz belenyúlni, inkább csak alkalmazkodni próbálunk (mondjuk a helyesírást nem foghatom erre ).
|
|
pepe
Kezdő
|
Síugrás
Dec 26, 2015 17:44:56 GMT 1
Post by pepe on Dec 26, 2015 17:44:56 GMT 1
Amikor mi a saját honlapunkat terveztük, én is kértem a fejlesztőt, hogy legyen sorkizárt. Azt mondta: nézzem meg a vezető honlapokat, mind balra rendez. Most kíváncsiságból megnéztem, az indexet, az origot, a hirado.hut és a cnn.com-ot. Továbbra is balra rendezik a szöveget, valószínű ezért nincs ilyen opció a blogban, mert ez jellemzően még mindig nem fontos.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Síugrás
Dec 26, 2015 21:13:18 GMT 1
Post by Deleted on Dec 26, 2015 21:13:18 GMT 1
Amikor mi a saját honlapunkat terveztük, én is kértem a fejlesztőt, hogy legyen sorkizárt. Azt mondta: nézzem meg a vezető honlapokat, mind balra rendez. Most kíváncsiságból megnéztem, az indexet, az origot, a hirado.hut és a cnn.com-ot. Továbbra is balra rendezik a szöveget, valószínű ezért nincs ilyen opció a blogban, mert ez jellemzően még mindig nem fontos. Én úgy érzem, hogy ez egy "lusta vagyok és keresek kifogást, hogy ne kelljen többet dolgozzak" válasz volt. Lehet, hogy vannak oldalak amelyek nem alkalmazzák, de ha megkérdezel egy jó marketingest, hogy mik a legfontosabb dolgok egy oldal tervezésénél garantálom neked, hogy top 5-ben megnevezi ezt is. Esztétikailag szebb és mint ember mindenkit a szebb és a jobb fog meg.
|
|
pepe
Kezdő
|
Síugrás
Dec 26, 2015 23:11:06 GMT 1
Post by pepe on Dec 26, 2015 23:11:06 GMT 1
Amikor mi a saját honlapunkat terveztük, én is kértem a fejlesztőt, hogy legyen sorkizárt. Azt mondta: nézzem meg a vezető honlapokat, mind balra rendez. Most kíváncsiságból megnéztem, az indexet, az origot, a hirado.hut és a cnn.com-ot. Továbbra is balra rendezik a szöveget, valószínű ezért nincs ilyen opció a blogban, mert ez jellemzően még mindig nem fontos. Én úgy érzem, hogy ez egy "lusta vagyok és keresek kifogást, hogy ne kelljen többet dolgozzak" válasz volt. Lehet, hogy vannak oldalak amelyek nem alkalmazzák, de ha megkérdezel egy jó marketingest, hogy mik a legfontosabb dolgok egy oldal tervezésénél garantálom neked, hogy top 5-ben megnevezi ezt is. Esztétikailag szebb és mint ember mindenkit a szebb és a jobb fog meg. Nem tudom, nekem azt mondták meg kell nézni, merre megy a világ, és miután ez az olvasottabb portáloknál valamiért egységesen balra zárt, ehhez alkalmazkodik mindenki. Egyébként megcsinálták nekünk a sorkizárt verziót, de onnan is gondolom, hogy nem sokakat foglalkoztat, mert engem is érdekelt, és én általában úgy veszem észre azokkal foglalkozom, amivel a környezetem max. 5-10%-a. Egyszer még egy jó kis rádiós felmérést is csináltak velem a kollégák, megkérdezték, melyik zene nem tetszik az újak közül - na az mind befutott a TOP 40-be De lehet ezért nézem a síugrást is nem, az se tömegsport
|
|